top of page

Generelle overvejelser om udvælgelse

I forbindelse med registreringen til Sydfyn Embrace 2023 var der flere der spurgte ind til, hvordan det kunne være, de var endt på ventelisten, eller som kom med kommentarer til os, når vi efterfølgende mødte dem på milongaer rundt omkring i Danmark. Vi har i registreringsbetingelserne forbeholdt os ret til ikke at give feedback på vores beslutning, men vi har besluttet at skrive denne generelle tekst om selve beslutningsprocessen og om hvilke krav, der er til folk, der deltager i encuentros og lignende.

2023 udgaven af Sydfyn Embrace var en tangomaraton, hvor det vi laver nu, er det man kalder en “Encuentro”. Forskellen er, at nu henstiller vi ikke kun til, at du kender og følger reglerne for social dans efter bedste evne. Nu forventer vi, at du mestrer dem til en vis grad.  

 

Det og andre mere praktiske forhold indgår i vores udvælgelse af det hold, der udgør Sydfyn Embrace. Her er en generel beskrivelse af, hvordan vi håndterer udvælgelsesprocessen:

  • Hvis vi ikke har set dig til en milonga og måske ikke danset med dig, gør vi, hvad vi kan for at finde ud af, hvor god du er til at følge reglerne for social dans. Vi tjekker din Facebook-profil for at se efter fælles venner og efter tangobilleder.

  • Vi tilstræber så stor kønsbalance som muligt. Ideen om "dobbeltrolle"-dansere set i et socialt danseperspektiv virker kun, hvis dobbeltrolledanserne fungerer som ledere, når der er mange følgere, der sidder. Vi har stadig ikke set det virke i tilstrækkelig grad på milongaer, så indtil da, går vi efter så stor kønsbalance som muligt.

  • Registrering som par gør jer attraktive for os på grund af vores mål om kønsbalance. Vi ser dog på både lederen og følgeren, i forhold til at håndtere det at være social danser.

  • Til denne begivenhed, som er en encuentro, er det vigtigt for os, at du mestrer close embrace.

  • Når vi laver denne encuentro, leder vi efter deltagere, som vi ser som sociale dansere. For os betyder det især, at du danser med andre dansere end din partner og med dem, du ikke kender. Vi lægger vægt på, at du inviterer dansere ud, hvis de sidder og ikke kommer på dansegulvet.

  • Dans på gulvet handler ikke om rigtigt eller forkert. Det handler om respekt for de andre dansere. Derfor kigger vi efter dansere, der kan holde deres position i rækken, holde den samme afstand til de andre dansere i rækken, holde fødderne på gulvet, at førerne har øjenkontakt med de nærmeste par, at du inviterer/ accepterer med cabaceo/mirada, gå ind på dansegulvet med ledercabaceo.

Udover at ovenstående indgår i vores overvejelser for, hvem der skal med, og hvem der skal på venteliste, så er der det i det for dig, at du skal kunne tilpasse måden, du danser på efter forholdene på gulvet. Det er ikke en teknik, der er forbeholdt dansere med særlige medfødte talenter. Det er noget de fleste kan lære, hvis de træner det.   

Her er en test du/I kan lave:

Når I er på jeres lokale practica, så prøv at begrænse dit dansegulv, så I har ca. 1 m mellem hvert par. Tro mig, det er masser af plads! Sæt noget rytmisk klassisk tango musik på f.eks.  "Olvidame" eller "Mandria" af D'Arienzo fra 1939, og dans. I kan finde numrene på YouTube, husk årstal.

 

Reglerne er: Dans i close embrace (gerne bryst mod bryst), hold jeres position i rækken, hold samme afstand til de andre i rækken både foran jer og bag jer, hold fødderne på gulvet, førerne har øjenkontakt med nærmeste par.

Hvis I kan det her, og du samtidig kan mærke den, du danser med, og de andre har det på samme måde, så har I sandsynligvis, hvad der skal til for at danse på Encuentros og milongaer med et roligt dansegulv. Hvis ikke, så skal I øve jer.

 

Det er så meget nemmere at se på et tidsstempel på en registrerings-e-mail for at se, om folk er med eller ej (først til mølle), men vi går så meget op i dansegulvet, og i hvordan milongaerne fungerer.

 

Tag dig tid til at læse om koder til "social dancing" på her på vores hjemmeside, og træn dem, hvis du ikke kender dem.

bottom of page