top of page
Svanninge.jpg

Sightseeing

Sydfyn er et spændende område at gå på opdagelse i. Her har vi samlet en lille buket af steder og områder som vi gerne vil sætte fokus på. Særligt hvis I har en ekstra dag på Sydfyn.  

Sightseeing

Hvis du interesserer dig for naturoplevelser, så er der mange gode oplevelser at finde på Sydfyn. Nogle af dem kræver en bil og en ekstra dag og andre er ca. lige uden for din dør.  

1. Svanninge  Bjerge

Svanninge Bjerge og Svanninge Bakker giver et fængslende indblik i istidens indvirkning på det danske landskab. Med deres fantastiske geologiske formationer, forskelligartede flora og fauna og godt afmærkede vandrestier, tilbyder disse områder en mindeværdig oplevelse for dem, der søger at fordybe sig i naturens vidundere.

 

Fra Svendborg tager det ca en halv time at komme dertil, og de flotte udsigter giver en lyst til bare at side og nyde udsynet over det Sydfynske øhav. Du kan bruge alt fra 1 time til en hel dag i området, og slutte af med et måltid på en restaurant I Faaborg i nærheden.

Svanninge Bjerge : https://issuu.com/bikubenfonden/docs/formidlingsfolder

 

Beskrivelse af området: Geopark: Svanninge Bakker og Bjerge (geoparkoehavet.dk).

 

Anbefalet sted at parkere: https://goo.gl/maps/ZALHsvByeTG4XKha7

Hvis du kører i bil, vil vi anbefale dig at køre en lille omvej over byen "Diernæs" op til Svanninge Bakker, hvor du parkerer. Det er et meget flot bakket og skovrigt område. Her ligger  Diernæs: https://goo.gl/maps/dXoVVxUV6J2K7bxC8

 

2. Øhavsstien

Hvis du har tid, er der en vandrerute på Sydfyn, der hedder Øhavsstien. Stiens fulde længde er omkring 220 km, og Øhavsstien bugter sig langs kystlinje, sandstrande, frodige skove og blide bølgende bakker, der giver dig, som vandrer en bemærkelsesværdig mulighed for at udforske regionens fantastiske skønhed. Stien fører dig gennem hyggelige landsbyer, hvor farverige huse og charmerende havne udstråler en følelse af ro og maritim charme.

Stien går også tæt forbi vores hus på Lillemarken, og jeg har haft fornøjelsen af ​​at løbe hele Øhavsstien i mindre dele og 100 km af den i et samlet løb.

Her er et link til en hjemmeside, hvor du kan finde kort over stien nær Svendborg:  Øhavsstien Svendborg og Tåsinge | ohavsstien.dk

 

3. Egeskov slot

Egeskov slot er "must-visit"! Med et renæssanceslot, flotte haver, "tree top walking", og diverse udstillinger tilbyder slottet dig en unik samling af historie og oplevelser.

Det er et meget populært turistmål og er også vært for Heartland festivallen.

Her er link til deres website: Besøg Egeskov - Egeskov Slot

4. Det sydfynske øhav

Det sydfynske øhav er en idyllisk øgruppe, beliggende syd for Fyn i Danmark. Det består af et utal af små og større øer, der indbyder til enestående sightseeing-oplevelser og en fordybelse i den naturskønne omgivelse.

Det sydfynske øhav er kendt for sine smukke kystlinjer, rolige farvande og charmerende landsbyer. Uanset om du udforsker området til fods, på cykel eller med båd, vil du blive betaget af de spektakulære udsigter og det maritime miljø.

En af de mest populære aktiviteter er at tage på ø-hop og besøge forskellige øer. Fra Ærø med sine brostensbelagte gader og farverige huse til skovklædte Tåsinge med Valdemars Slot, er der masser af muligheder for at udforske øernes kultur og historie. På en sightseeing-tur kan du opleve historiske bygninger, maleriske fiskerlejer og charmerende havne.

For naturentusiaster er det sydfynske øhav et paradis. Du kan sejle langs kysten og spotte sæler, svømme i krystalklart vand eller udforske de fredede naturområder til fods. Øhavets flora og fauna er rig og varieret, og du kan opleve alt fra sjældne fuglearter til farverige blomster og sjældne planter.

Andre seværdigheder inkluderer maritime museer, fyrtårne ​​og gamle fæstninger, der vidner om øhavets betydning gennem tiden. Du kan også deltage i fisketure, leje en kajak eller besøge lokale kunstgallerier og håndværksværksteder for at opleve den kreative side af øhavet.

Uanset om du er til kultur, natur eller historie, byder det sydfynske øhav på et væld af sightseeing-muligheder, der vil begejstre og fortrylle dig. Tag på opdagelse i denne unikke øverden og skab minder for livet.

bottom of page